tirsdag den 5. juni 2012

Lækre sommersalater!

Med sommersæsonen, kommer også sæsonen for mange lækre grøntsager, så man nemt kan lave de lækreste salater som tilbehør til for eksempel grillmaden :)

Asparges er blandt andet en af de lækre sommergrøntsager, der virkelig smager fantastisk i en sommersalat! Når jeg anvender dem, skyller jeg dem altid grundigt først, og klipper derefter de tørre ender af. Derefter kommer jeg dem i en skål, eller i et fad, og hælder kogende vand hen over dem. Derefter lader jeg dem ligge i vandet i ca. 5-10 minutter, så de blevet lidt tilberedte, men stadig har bevaret den lækre sprødhed, som jeg personligt synes er fantastisk ved grøntsager! Jeg er ikke fan af udkogte eller langtidsstegte grøntsager..



I lørdags holdte min kæreste og jeg, min kærestes 26 års fødselsdag, og der skulle laves mad til mange mennesker, så man må sige vi havde travlt!
Jeg stod for at lave sommersalater og hjemmelavet kartoffelsalat, mens min kæreste (selvfølgelig) stod for kødet på grillet, der forresten var en helstegt pattegris!

Men salaterne må siges at være blevet meget vellykkede, så jeg synes da også, at I skulle have glæde af opskrifterne :)


Salat med asparges, æbler og pinjekerner


Det skal du bruge:
Blandet salat som iceberg, hjertesalat, romainesalat eller andet.
Helbladet spinat
Gulerødder
1 bundt friske grønne asparges
1-2 æbler
Pinjekerner

Det skal du gøre:
1. Skyl salat meget grundigt og lad den dryppe af, eller kom den i et viskestykke, så den ikke er så vandet.
2. Gør præcis det samme med spinatbladene.
3. Tørsteg/rist pinjekernerne på en pande, til de er gyldne (hold øje med dem, så de ikke brænder på!)
4. Skyl aspargesene, og skær den tørre ende af og læg dem i et fad.
5. Kom kogende vand hen over dem og lad dem ligge i 5-10 minutter.
6. Skær aspargesene ud i små stykker.
 7. Skyl æblerne, og skær dem ud i mindre stykker.
8. Skræl gulerødderne og riv dem med et rivejern, eller ved hjælp af en foodprocessor, hvis du er så heldig at eje sådan én.
8. Bland salaten. Start med salatbladene og spinaten. Kom derefter revet gulerod hen over, og pynt til sidst med asparges, æbler og pinjekerner.

Salat med perlebyg og friske bær


Det skal du bruge:
Helbladet spinat
Perlebyg
Friske (gerne danske) jordbær
Friske blåbær
Pinjekerner

Det skal du gøre:
1. Skyl spinatbladene grundigt, og læg dem eventuelt i et viskestykke, så de ikke bliver for våde.
2. Skyl perlebyggen et stykke tid i koldt vand (for at undgå, at de skummer for meget ved kogning).
3. Kog perlebyggen i ca. 45 minutter i rigeligt med vand, og se hele tiden efter dem. Vandet skal koge hele tiden.
4. Skyl jordbærene, tag den grønne stilk af, og skær jordbærene i mindre stykker
5. Skyl blåbærene
6. Tørsteg/rist pinjekernerne på panden til de er gyldne (hold øje med dem, så de ikke brænder på!).
7. Når perlebyggen er færdigkogt, skylles den lige igennem (især hvis den har dannet et lille slimlag), og lad den køle af.
7. Derefter blandes salaten. Start med spinatbladene og hæl derefter perlebyggen henover. Pynt derefter med jordbær, blåbær og pinjekerner.  

Grunden til jeg ikke har skrevet, hvor meget du skal bruge til salaterne er, at det er op til dig, hvor stor en portion du vil lave :) Du tilpasser bare mængderne efter din portion, og hvis der uheldvis skulle være for mange jordbær tilovers, er det jo godt, at de også godt kan spises separat ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar