tirsdag den 5. juni 2012

Hjemmelavet kartoffelsalat

Kartoffelsalat er næsten et must som tilbehør om sommeren, når man jævnligt står ved grillen. Det smager lækkert, så længe det ikke svømmer i cremefraiche og mayonnaise, og hvad der ellers kommes i mange af de færdiglavede udgaver af kartoffelsalater fra supermarkederne.

Jeg har givet mit bud på en opskrift på kartoffelsalat, som jeg synes har en god smag og som indeholder mange gode ingredienser :)


Kartoffelsalat med asparges


Det skal du bruge:
1 rødløg
Purløg
Kartofler (jeg bruger dem, der kaldes "nemme kartofler")
Creme fraiche 18 %
Mayonnaise
Karry
Dijonsennep
Friske grønne asparges
Salt og peber

Det skal du gøre:
1. Kog kartoflerne i ca. 20-30 minutter, alt efter størrelsen, og lad dem efterfølgende køle af.
2. Hak rødløget fint.
3. Skyl aspargesene, og klip de tørre ender af.
4. Læg aspargesene i et fad og hæld kogende vand hen over. Lad dem ligge i 5-10 minutter. Skær dem herefter i små stykker.
5. Skær kartoflerne i mindre stykker.
6. Hæld kartoflerne i en stor skål, sammen med asparges og rødløg, og prøv dig herefter frem med cremefraiche og mayonnaise til du synes, at konsistensen er god.
7. Skyl purløgene og klip dem i fine stykker hen over salaten.
7. Tilsæt dernæst dijonsennep, salt, peber og karry og smag til. Kom gerne lidt mere i, hvis det er nødvendigt.


Håber I får lyst til at prøve kræfter med denne opskrift, den har en god smag, og en lækker konsistens :)
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar