torsdag den 7. juni 2012

Hjemmelavet burger med fuldkornsboller..

Okay, jeg må indrømme, at fuldkornsburgerbollerne ikke er hjemmelavede denne gang, men de smagte nu godt, og det var trods alt fuldkorn ;)

Jeg var hjemme og se min søsters nye lejlighed i går, og så lavede vi hjemmelavede burgere. Det er meget lang tid siden jeg sidst har fået burgere, og det var super lækkert at spise dem igen :)

I stedet for remoulade og ketchup, valgte jeg at putte guacamole i min burger, da det er en del sundere end det andet :) Desuden bruger jeg altid helbladet spinat, istedet for fx iceberg salat, da spinat indeholder flere kostfibre, og derved mætter mere, plus at det også indeholder flere vitaminer og mineraler. 

Hjemmelavet burger

Det skal du bruge:
fuldkornsburgerboller (ca. 4 stk. pr. pakke)
tomat
agurk
helbladet spinat
hakket oksekød (3-7% fedt)
evt. en skive ost på bøffen
evt. bacon
evt. rødløg
salt og peber
olie til stegning

Guacamole:
avocado
hvidløg
creme fraiche (9 ell. 6%)
Krydr med salt og peber

Sådan gør du:
1. Først skylles spinaten, og duppes tørt i fx et viskestykke
2. Skyl tomat og agurk og skær det i tynde skiver
3. Guacamole: mos avocado, pres hvidløg og rør det op med creme fraiche. Smag til med salt og peber
4. Kom burgerbollerne i en forvarmet ovn ved ca. 200°C til de er sprøde
5. Form bøffer ud af hakkekødet, Krydr med salt og peber
6. Steg bøfferne på en pande i lidt olie
7. Saml burgeren: Smør guacamole på brødet, og kom spinatblade, tomat og agurk i. Kom dernæst bøffen i, og voila! 

Hvis du plejer at bruge noget andet fyld, så kan du sagtens komme det i, det er kun fantasien, der sætter grænser :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar