søndag den 9. september 2012

En hurtig, men lækker aftensmad..

Da vi her til aften skulle have aftensmad, skulle det helst være så nemt og hurtigt som muligt.. Min kæreste og jeg havde tidligere på dagen været til hans nieces fødselsdag, så vi havde ikke handlet noget særligt ind til aftensmaden, og vi havde heller ikke tid til at stå flere timer i køkkenet :)
Men da jeg vidste vi havde lidt forskellige råvarer i køleskabet, fik jeg alligevel bikset en lækker pastaret sammen :)
Den smagte super godt, så prøv den endelig derhjemme :)
På min skole lærer vi i øjeblikket at være mere spontane og innovative, så det her var en god øvelse i netop det :)

Til to personer.
Det skal du bruge:
1 god håndfuld pasta (gerne fuldkorn)
1 grøntsagsbouillon
2 kyllingfiletter
1 håndfuld friske babyspinatblade
ca. ½-1 spsk. rød tomatpesto (gourmetvarianten smager bedst, tror det er princip, der laver den)
1 spsk. pinjekerner
2 stængler forårsløg (brug gerne mere)
Salt og peber
Olie til stegning (jeg bruger en citron-olivenolie)
Saft fra 1/4 citron
Evt. parmesanost

Det skal du gøre:
1. Sæt pastaen over, når vandet i gryden koger, og tilsæt grøntsagsbouillonen.
2. Tørrist pinjekernerne på en pande, og hæld dem fra, når de er gyldenbrune.
3. Skær kyllingfiletterne i mindre stykker og steg dem i olien på en varm pande, til de er gennemstegte og gyldne. Krydr dem med salt og og peber.
4. Skær forårsløgene i fine tynde skiver.
5. Skyl spinatbladene og dup dem med køkkenrulle.
6. Når pastaen er færdig kommes alle ingredienserne over i to dybe tallerkener, og pestoen kommes i. Rør godt rundt i hele retten, så pestoen fordeler sig.
7. Pres den kvarte citron ud over de to tallerkener som sidste finish!

Virkelig en lækker og nem hverdagsret :) Bouillonen tilføjer lidt ekstra smag til pastaen, men kan naturligvis undlades. Det er rigtig lækkert at drysse lidt parmesanost henover retten, da den bidrager med ekstra smag :)

God fornøjelse og sov godt :)

- Julie.

3 kommentarer:

  1. Mums den må du prøve at lave til os med quornfilet istedet for kylling :D!!

    SvarSlet
  2. Ja det kan du tro jeg må! :) Vi kan evt. lave det til aftensmad, når vi skal jule-hygge ;)

    SvarSlet