søndag den 18. marts 2012

Fisk er godt og sundt!

Min kærestes ven har for nylig åbnet en fiskehandler, hvor man kan få al mulig lækker og frisk fisk. Jeg kan rigtig godt lide fisk, men har en tendens til oftest at spise laks, så det var en oplagt mulighed for at købe noget andet fisk, end det sædvanlige..

Vi endte med at købe 2 rødfiskefiletter, 4 kammuslinger, 4 laksebøffer, 1 varmrøget laksefilet og nogle stenbiderrogn, så der var nok at vælge imellem :)

Nogle dage efter lavede jeg så en 2-retters fiskemenu, hvor vi til forret fik lakseruller, med laksemousse indeni, og røget laks rundt om. Til hovedret fik vi de to rødfiskefiletter med en hjemmelavet marinade med chili, hvidløg, basilikum, rød peberfrugt og olivenolie. Det smagte super godt, så her er resultatet :)



Man må sige vi fik vores fiskeration for den dag. Det er både vigtigt og sundt at få fisk minimum 2 gange om ugen svarende til 2-300 g. Fisk indeholder D-vitamin, som danskere generelt får for lidt af, især i vinterhalvåret. D-vitamin er særlig vigtigt for at vi kan optage og udnytte Calcium (kalk) i kroppen, som styrker vores knogler og tænder. Desuden indeholder fisk, og specielt fede fisk som laks, også de essentielle fedtsyrer, som blandt andet omega 3 fedtsyrer. At fedtsyrerne er essentielle betyder, at de er livsnødvendige for kroppen og at kroppen ikke selv kan danne fedtsyrerne, så de derfor skal tilføres gennem kosten.

Håber I har fået lidt inspiration til nogle lækre fiskeretter, og sig endelig til, hvis der skal lægges opskrifter ud :) Til rødfisken blev der forresten serveret en bulgursalat med en masse grøntsager :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar