mandag den 5. december 2011

Min klassiske, men også lækre frokost!

Kender I det, når man synes at rugbrød med pålæg er knap så spændende i længden? Sådan har jeg det lige for tiden, så jeg er istedet gået hen til Bulgur- og Couscoussalater :) De smager dejligt, og det er faktisk ikke ret besværligt at lave. Ofte laver jeg salaten om aftenen, hvis jeg skal meget tidligt op den næste dag, men det er det værd, hvis man er blevet træt af rugbrød som jeg :)


Det skal du bruge for at lave en couscoussalat til 2 personer:
  • 1-2 dl. Couscous
  • 1-2 røde peberfrugter
  • ½ squash
  • 2 store tomater
  • ½ agurk
  • Limesaft
  • Salt og peber
  • Gurkemeje
  • Paprika
  • Olivenolie
  • Du kan evt. også putte kylling, fetaost, solsikkekerner og/eller pinjekerner i - muligederne er mange, hvis man ønsker at variere lidt.

Det skal du gøre:
1. Kog noget vand i en elkedel eller i en gryde.
2. Hak de røde peberfrugter og squashen ud i stykker, og steg dem på panden i olivenolie.
3. Drys derefter gurkemeje, paprika, salt og peber over, og steg videre, til grøntsagerne bliver bløde i det.
4. Hak tomaterne og agurken i små stykker (de skal ikke steges!)
5. Hæld det kogte vand hen over couscous'en, og lad det trække i et par minutter med et låg henover.
6. Bland couscous'en med de stegte grøntsager, tomaterne og agurken, og rør det godt sammen.
7. Krydr yderligere med gurkemeje, paprika, salt og peber og hæld limesaft hen over (smag til).

- Rist evt. pinjekerner og solsikkekerner og kom henover, samt noget fetaost, det synes jeg selv smager super godt :)  Jeg synes personligt, at salaten mætter fint, uden kylling, men det kan sagtens anvendes, og smager godt til :)
Put det i som du synes smager godt.

Bonne Appetite!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar